Friday, July 17, 2009

Mursyidul Am PAS bersalah di Manek Urai.

Dengan kemenangan hanya lebih 65undi di Manek Urai, pelbagai persoalan yang timbul dalam fikiran rakyat dan yang paling memeningkan kepala ialah penyokong PAS, bagaimana mereka boleh menang dalam kekalahan, sedangkan kebelakangan ini rakyat dilihat seperti lebih simpati kepada mereka. Dalam blog-blog yang pro PAS dan PR pelbagai ulasan yang diberikan dan tak kurang seperti biasa mereka menyalahkan media yang pro UMNO.

Bagi WR, yang paling bersalah adalah Mursyidul Am PAS kerana menimbulkan pelbagai polemik dan dilihat beliau maksum serta membelakangi kepimpinan PAS. Mursyidul Am PAS ini bertindak seperti dia mengatasi perlembagaan dan semangat perjuangan PAS.

Penyokong PAS tidak seharusnya menyalahkan orang lain ataupun UMNO, tetapi kena salahkan kepimpinan mereka sendiri, yang sebenarnya mencerminkan bahawa PAS bukanlah penyelamat Islam tetapi lebih kepada menggunakan Islam untuk kepentingan politik dan kuasa mereka. Itulah yang dinamakan politiking, siapa sahaja akan tergoda dek kerana kuasa.WR

Wednesday, July 15, 2009

Siapa kata PKR = KEADILAN

sila lah klik di sini utk menonton bibit perpecahan dalam PKR, di mana keadilan dan ketelusan yang mereka laungan dan perjuangkan. VIDEO
Untuk ulasan yang menarik tentang isu PKR di Selangor klik link di bawah:
http://analisisringan.blogspot.com/

Anda pasti teruja dengan pendedahan ini, nampak gayanya BN akan menguasai semula kerajaan negeri Selangor la lepas ni, cuma kepada pemimpin BN di Selangor kena banyak-banyak muhasabah diri, jangan lupa ujian Allah tetap akan menimpa kepada mereka yang lalai.WR

Tuesday, July 14, 2009

Allah memilih PAS di Manek Urai

8.58pm Keputusan rasmi Calon PAS Mohd Fauzi Abdullah, seorang pemborong ikan, menang dengan majoriti "nyawa-nyawa ikan" sebanyak 65 undi. PAS mendapat 5,348 undi sementara calon BN Tuan Aziz Tuan Mat mendapat 5,283 undi.
TAHNIAH YB dan YAB Mursyidul Am PAS.

Assalamualaikum YB Pojie, pah ni mu nak juaa ikan le, gapo-gapo pun mu keno buak kejo utok ghaqyat, pasa parti mu Isle. Tapi parti mu tak po buak apo pun tak doso.

Tahniah juga kepada semua petugas jentera PAS yang bertungkus lumus, untuk memastikan bahawa PAS masih releven di bumi Serambi Mekah PAS. Dengan keputusan yang majoriti hanya 65 undi, nampaknya PAS sedang ditolak oleh rakyat Kelantan sendiri. Saya pecaya bahawa Manek Urai akan terus dipinggirkan oleh kerajaan Negeri Kelantan, satu kerana mereka tidak mempunyai keupayaan untuk melakukan perubahan, tetapi yang lebih penting rakyat Manek Urai perlu dihukum kerana DOSA mereka tidak mengundi PAS, dengan DOSA ini PAS akan menurunkan BALA di Manek Urai sebagai pengajaran atas DOSA itu.

WR: tertunggu-tunggu dengan tidak sabarnya apa Mursyidul Am PAS nak komen apa, tentang kemenangan ini.

Melayu terus dihina.

klik untuk baca seterusnya....

Ya lah tu..........

BAGI masyarakat, perkhidmatan awam sering kali dikaitkan dengan keberkesanan kerajaan. Itu satu hakikat.
Dalam konteks 'rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan', peranan sektor awam menjadi semakin penting. Mutu penyampaian perkhidmatan awam perlu lebih cekap dan berkesan.
Kejayaan jabatan-jabatan kerajaan menterjemahkan peranan masing-masing secara berkesan sudah tentu akan merealisasikan hasrat kepimpinan kerajaan dan membangunkan negara dengan meletakkan kesejahteraan rakyat selaku pelanggan utama.
Kerajaan pula dari semasa ke semasa telah mempertingkatkan tempat kerja sektor awam menjadi kemudahan kelas pertama dan sudah tentu pada masa yang sama kerajaan mengharapkan perkhidmatan kelas pertama juga.
Justeru, kakitangan sektor awam perlu memastikan pentadbiran awam yang mereka dokong berkesan dan responsif terhadap permasalahan rakyat. Kerajaan mengharapkan sokongan dan kerjasama padu daripada mereka secara menyeluruh. Mereka perlu mengutamakan produktiviti dan kualiti perkhidmatan.
Amatlah malang jika terdapat kakitangan awam yang masih tidak peka dengan tumpuan dan hasrat murni kerajaan untuk membina kesejahteraan rakyat.
Awang Selamat - Utusan Malaysia.

Monday, July 13, 2009

Mursyidul Am PAS yang zuhud!


klik untuk baca seterusnya

BN kalah dan kalah di Man.U

Tinggal berberapa jam lagi pengundi Manek Urai yang berjumlah 12,293 orang akan menunaikan tanggungjawab mereka sebagai pengundi berdaftar, semoga mereka dapat membuat pilihan yang bijak berdasarkan kebijaksanaan, rasional dan realistik tetapi bukan berdasarkan emosional.
WR menerima berbagai maklumat dari rakan-rakan yang berkampung di Man.U, ada yang menyatakan bahawa BN bakal menang kerana berdasarkan kepada tinjauan kecenderungan pengundi adalah 60% kepada BN. Itu pun dilihat kepada jumlah penduduk yang menyertai program yang dianjurkan oleh BN. TPM yang juga pengerusi jentera pilihanraya BN, menyatakan rakyat yang berjumpa dengannya mengharapkan perhatian kerajaan BN untuk membela nasib rakyat Man.U, untuk membina masjid, sekolah dan lain-lain kemudahan awam yang tidak dapat diadakan oleh kerajaan PAS Kelantan.
Kepada WR, jika ukuran itu digunakan nampaknya BN amat mudah ditipu oleh rakyat Kelantan yang selama ini menggunkan kaedah sama sejak 15 tahun dahulu. Mereka akan dengan muka selamba meminta itu dan ini dari kerajaan pusat tetapi mereka tetap memegang kepada fatwa Murshidul Am PAS yang menyatakan " orang bagi kain pakai, orang bagi duit belanja, tapi undi bagi pada PAS".
BN masih lagi dengan keadah kempen yang sudah kuno iaitu mengula-gulakan pengundi dengan materialistik, dan materialistik juga yang ditaburkan di Man.U. Bergembiralah penduduk Man.U dengan limpahan yang mencurah-curah datang ke kawasan mereka. Sepatutnya BN telah mengubah kaedah kempen dalam PRK, dari terlalu memberi dan menjanji kepada bercakap soal kepentingan politik Melayu.
WR memberi tahu kepada kawan yang berada di Man.U bahawa BN akan kalah dan kalau menang pun hanya untuk sementara tapi dalam PRU ke 13 ni, BN akan kehilangan Man.U semula.