Wednesday, May 27, 2009

UMNO Kena Belasah!!

Blogger semalam sempat meninjau berberapa kawasan ceramah yang diadakan oleh PKR ataupun PAS. Walaupun UMNO-BN tidak bertanding, tetapi pekerja-pekerja PKR & PAS bertungkus lumus menyediakan keperluan ceramah. Sekali tengok memang mereka bersemangat, seperti sudah telan sejenis pil yang membolehkan mereka lupa kehidupan harian tetapi khayal dengan kerja-kerja pilihanraya. Dan yang amat menyedihkan kebanyakkan mereka adalah orang-orang Melayu. Blogger sempat juga bertemu dengan pakcik yang berniaga putu piring di Penanti. Patutlah dia tak berniaga, rupanya dok kalot dengan kerja-kerja parti. Bersungguh benar orang Melayu dalam kerja politik, alangkah bagusnya kalau kesungguhan tersebut di terjemahkan dalam kegiatan ekonomi. Tentu kuasa ekonomi orang Melayu akan menjadi kuat.

Berbalik kepada kandungan ceramah, kebanyakkan penceramah yang berceramah di Penanti, bukanlah berminat untuk menerangkan wawasan pembangunan dan kemajuan kepada rakyat, sebaliknya lebih berminat untuk menghentam UMNO, yang tidak bertanding pun. Dr. Hatta Ramli menyatakan "ha tengok, bila UMNO tak ada rasa aman tenteram Malaysia ni". Mat Sabu tak habis-habis dengan lawak jenaka bodohnya, yang memperbodoh-bodohkan orang kampung.


Isu rasuah, mahkamah berat sebelah, hakim dibayar, salah guna kuasa, dan macam-macam yang kotor semua dilemparkan kepada UMNO.


Blogger berasa hairan 2 perkara:

1. Tidakkah mereka ni tidak takut dengan dosa mengata, menghina dan memfitnah orang. Ataupun mereka memang maksum dan tidak berdosa?


2. Adakah apa yang mereka tuduh itu tidak berlaku kepada mereka sendiri. Terbukti apabila Saifuddin Nasution mengaku bahawa memang angota PKR ada merasuah calon bebas, Kak Min.


Memang betulah Allah berfirman dalam Al-Quran, bila hati mereka ditutup, mereka akan menjadi buta kepada kebenaran. Kepada Mu Ya Allah, ku panjatkan doa, engkau tunjukkan lah jalan kebenaran kepada ku dan kepada mereka yang sesat ya Allah!

No comments:

Post a Comment