Saturday, January 30, 2010

Akhirnya Ariffahmi mengaku kalah.


Akhirnya Almenantunya Nik Aziz yang "didakwa" melingkupkan Perbadanan Menteri Besar Kelantan menyerah kalah akibat tekanan bertubi-tubi oleh blogger dan rakyat, termasuk orang PAS sendiri.

Blogger Kickdefella antara yang paling banyak mendedahkan perbuatan buruk yang paling dipantangi oleh orang-orang PAS iaitu Kronisme, Nepotisme dan Rasuahisme, walaupun dah ramai pemimpin-pemimpin PAS sedang lakukan.

PAS kini bukan parti kampung, parti orang miskin, parti fanatik Islam, tetapi PAS sudah menjadi parti elit yang dipenuhi oleh golongan kaya dan profesional. Jangan sebutlah orang korporat yang berjaya dalam perniagaan kerana dasar Barisan Nasional atau golongan muda yang menjadi teknokrat, profesional hasil perjuangan DEB oleh UMNO, bahkan mereka yang kaya adalah YB-YB PAS di Kelantan juga, tidak ketinggalan hasil menawan 3 buah negeri lain tidak ketinggalan di Perak juga walaupun setahun, juga sempat kaya.

Sebenarnya isu Almenantunya Nik Aziz ini amat memedihkan hati ramai orang PAS, kerana mereka terasa pilu apabila dahulu sebelum ini Nik Aziz dan PAS menghentam kes menantu kepada Tun Abdullah sehingga calar imej mr clean Tun Abdullah. Orang PAS merasa seperti doa Nik Aziz yang memohon bala kepada pemimpin UMNO, akhirnya terkena Tok Guru sendiri, "ibarat meludah ke langit, tetapi kahak najis yang jatuh ke batang hidung".

Rasanya ramai orang PAS yang amat sayang pada Nik Aziz ni berasa lega, sebab Almenantunya terpaksa meletak jawatan lebih awal dari tarikh sebenarnya iaitu pada 31 Januari 2010 yang sepatutnya pada Mac.

Blogger nak ucapkan pada blogger Kickdefella ini kerana berjaya mendedahkan keketoran dalam kerajaan negeri Kelantan dan PAS. Tahniah juga pada Husam Musa sebab strateginya berjaya dengan meletakkan blogger ini di luar bagi memudahkan penyingkiran Almenantunya tanpa melukakan mentornya Nik Aziz. Paling tahniah ialah anak-anak Nik Aziz sendiri yang menambah parah apabila menjadi tikus yang membaiki labu.

Blogger: Rasuah adalah seperti makan daging babi.

No comments:

Post a Comment